Οι τέσσερις Τύποι

Η μοναδική μας Εξουσία είναι κάτι που εκφράζεται μέσω της 'Στρατηγικής'. Και ο καθένας από μας έχει μια στρατηγική, που είναι μια άμεση συνέπεια του Τύπου μας. Στο Σχέδιο υπάρχουν 4 διαφορετικοί Τύποι και καθένας από αυτούς τους 4 Τύπους έχει μια μοναδική στρατηγική για την λήψη των αποφάσεων του.


Μανιφέστορες

manifestores

Οι Μανιφέστορες είναι ενεργειακοί τύποι. Έχουν πάντα την ικανότητα να ξεκινούν και να δρουν και δεν χρειάζονται την βοήθεια κανενός για να το κάνουν αυτό. Είναι ενεργειακά σχεδιασμένοι να είναι κλειστοί στους άλλους και στην πραγματικότητα η ενέργεια τους απωθεί η δρα σαν εμπόδιο για τον εξωτερικό κόσμο για να μπορέσουν να προστατεύσουν την ανεξαρτησία τους. Είναι αυτός ο ενεργειακός τύπος (που είναι το πολύ το 9% του πληθυσμού) που έχει γίνει η πολιτισμική μας ιδέα για το πώς θα έπρεπε να είμαστε στον κόσμο. Σε όλους μας έχουν πει σε κάποια στιγμή της ζωής μας να πάμε εκεί έξω και να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν, να εκφράσουμε τις προθέσεις μας, κ.τ.λ.. Ωστόσο, αυτός ο τύπος της ανεξάρτητης δράσης είναι αποκλειστικός στους Μανιφέστορες. Και στην πραγματικότητα, όταν έχουμε έναν Μανιφέστορα στην ζωή μας, αντιστεκόμαστε στην φυσική του ικανότητα δράσης επειδή φοβόμαστε και την ανεξαρτησία του και το πώς επηρεαζόμαστε από τις πράξεις του. Όταν οι Μανιφέστορες δρουν, επηρεάζουν πάντα αυτούς που είναι γύρω τους και κάθε δράση δημιουργεί μια κυματιστή αντίδραση. Για να εξαλειφτεί η αντίσταση που οι Μανιφέστορες συναντούν από αυτούς που είναι γύρω τους έχουν μια στρατηγική, που είναι να ενημερώνουν πριν να δράσουν. Αυτή η απλή πράξη της ενημέρωσης χτίζει την εμπιστοσύνη και προετοιμάζει τον δρόμο σε αυτούς για να κινηθούν ελεύθερα και δίχως αντιστάσεις. Όταν ο Μανιφέστορας δεν ζει την πραγματική του φύση έχει να αντιμετωπίσει πάντα τον Θυμό σαν θέμα. Ωστόσο, όταν αρχίσει να κατανοεί τον εαυτό του και να ενημερώνει πριν δράσει, αυτός ο θυμός μετατρέπεται σε Ηρεμία.


Γεννήτορες

genitores

Οι Γεννήτορες και ο υπό-τύπος τους οι Μανιφεστορικοί Γεννήτορες, αποτελούν περίπου το 70% του πληθυσμού, και είναι με διαφορά η μεγαλύτερη ομάδα των Τύπων. Σαν τους Μανιφέστορες, οι Γεννήτορες είναι επίσης ενεργειακοί τύποι, ωστόσο η ενέργεια τους λειτουργεί διαφορετικά. Δεν είναι εδώ για να ξεκινούν αλλά για να περιμένουν τον κόσμο να έρθει προς αυτούς, έτσι ώστε να αποκριθούν. Είναι ενεργειακά σχεδιασμένοι για αυτό και έχουν ανοικτές και περιβάλλουσες αύρες που είναι πάντα έτοιμες να πάρουν μέσα τους αυτούς και αυτά που είναι εκεί για αυτούς. Μόλις αποκριθούν σε ένα άτομο, συμβάν η πράξη, μπορούν τότε να δράσουν με την πλήρη ισχύ της δύναμης τους. Οι Γεννήτορες είναι οι μεγάλοι χτίστες. Έχουν τεράστια ποσά ενέργειας, αλλά πρέπει να την χρησιμοποιήσουν σωστά για να μην σκλαβωθούν από αυτή. Ο γεννήτορας που είναι έξω στο κόσμο και κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν θα συναντήσει τεράστια αντίσταση. Μαθαίνοντας να απαντούν σε αυτό που έρχεται πάνω τους, μπορούν να αρχίσουν να εξαλείφουν την αντίσταση και την απογοήτευση που έρχεται από το να ζουν μια ζωή που δεν τιμά την αληθινή τους φύση. Μόνο τότε θα εμπειριωθούν την ικανοποίηση.


Προτζέκτορες

projectores

Οι Προτζέκτορες είναι μη-ενεργειακοί τύποι και αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού. Αντίθετα με τους Μανιφέστορες και τους Γεννήτορες, δεν είναι εδώ για 'να κάνουν'. Όπως οι Γεννήτορες είναι οι μεγάλοι χτίστες, οι Προτζέκτορες είναι οι μεγάλοι καθοδηγητές και είναι εδώ για να βοηθήσουν τους άλλους τύπους (και ιδιαίτερα τους Γεννήτορες) να διαχειριστούν την ενέργεια τους. Ενεργειακά οι Προτζέκτορες απορροφούν και παίρνουν μέσα τους τον άλλον με έναν πολύ εστιασμένο τρόπο. Είναι εδώ για να αναγνωριστούν και να αναγνωρίσουν το δυναμικό των άλλων γύρω τους. Η στρατηγική για τον προτζέκτορα είναι το να περιμένει για την σωστή πρόσκληση. Είναι αυτή η πρόσκληση, που αναγνωρίζει το μοναδικό τους δυναμικό, που βγάζει έξω την δύναμη του προτζέκτορα. Όταν ο προτζέκτορας προσπαθεί να σπρώξει το ποτάμι και να κάνει την ζωή να συμβεί για αυτόν, θα συναντήσει αντίσταση και αυτή η αντίσταση μπορεί να τον αφήσει με μια πικρή γεύση.
Ο πραγματικός σκοπός για τον προτζέκτορα είναι η γεύση της επιτυχίας, και όχι η πικρία, αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μονάχα όταν αναγνωριστούν για αυτό που είναι.


Ρεφλέκτορες

reflecktores

Οι Ρεφλέκτορες είναι μοναδικοί ανάμεσα σε όλους τους άλλους τύπους στο ότι δεν είναι καθορισμένοι στον τρόπο που εκπέμπουν ενέργεια. Είναι πολύ ανοικτοί στον κόσμο γύρω τους. Αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού, περίπου μόνο το 1%. Το δώρο τους είναι το να μπορούν να παίρνουν μέσα τους και να καθρεφτίζουν την ενέργεια των συντρόφων τους, της φυλής και του κόσμου τους. Λόγω της ακραίας ανοιχτότητας τους, είναι φυσικά ενεργειακά προστατευμένοι έχοντας αύρες που αντιστέκονται και τεστάρουν την ενέργεια γύρω τους. Η στρατηγική για τον Ρεφλέκτορα χρειάζεται υπομονή. Για να μπορούν να πάρουν υγιείς και ξεκάθαρες αποφάσεις πρέπει να περιμένουν τον κύκλο της σελήνης, που είναι περίπου 28.5 ημέρες. Όταν ο Ρεφλέκτορας δεν ζει σαν ο εαυτός του θα ζήσει μια ζωή γεμάτη δυσαρέσκεια καθώς είναι τόσο βαθιά συνδεμένος με την ενέργεια των άλλων. Ωστόσο, ο σκοπός για αυτόν δεν είναι το να δυσαρεστηθεί από τον κόσμο αλλά να εκπλαγεί από αυτόν και απ' ότι έχει να του προσφέρει.